Zrnka jako symbol celistvosti
Často od vás slýcháme, že je velká škoda, že nenabízíme mletou kávu. Ač nás mrzí, že kvůli tomu od nás někteří zákazníci odcházejí s prázdnou, stojíme si za tím, že na čerstvosti opravdu záleží.
Naším cílem je předat vám zážitek z čerstvých vůní a chutí kávy. Mletím se ale ztrácí jedinečnost a kvalita každého druhu. Po namletí by se káva měla ihned spotřebovat, abyste si vychutnali její chuť se vším všudy. Kdybychom kávu mleli, její charakteristická chuť i vůně by vyprchaly dříve, než byste si ji donesli domů.
Navíc každá příprava kávy si vyžaduje jinou hrubost mletí. Nyní jsou na trhu dostupné mlýnky kávy za velmi přijatelnou cenu a mnohdy se pohybuje do pár stovek. Uvidíte ale, že sami tuto investici oceníte.
Po vlastním umletí vám bude odměnou pravá chuť kávy, kterou máte rádi. Každý má totiž jiné chutě a nikdo nemůže znát tu vaši.
Hrubost mletí
Jak jsme zmínili, hrubost mletí je pro chuť a správnou přípravu kávy velice důležitá. Proto byste se měli zaměřit na její mletí tak, aby odpovídala typu kávy, kterou si chcete připravit.
- Turecká káva – extra jemné mletí
- Espresso – velmi jemné mletí
- Moka konvička – jemné mletí
- Drippery (trychtýřovité tvary, př. V 60) – jemně hrubé mletí
- French press – hrubé mletí
- Cold Brew – velmi hrubé mletí
