Čas na kávu neboli coffee break

Větší produktivita 

Věděli jste, že vyhradit si čas na kávu je důležité? Alespoň v jiných státech to vědecké výzkumy dokazují. Například ve Švédsku všichni pracující dodržují tzv. fiku. Jedná se o každodenní pauzu na kávu a čas na sladkou odměnu. Každý tuto kávovou přestávku dodržuje a je dokázané, že jsou lidé mnohem více produktivní a motivující do práce. Káva totiž podporuje náš organismus k výkonu a zvyšuje bdělost. V práci se tedy díky kávě můžete vyšvihnout a vydat ze sebe to nejlepší. Až takový kouzelník káva umí být. A ta naše vás doslova okouzlí


Ideální čas

Ideálním časem na tuto přestávku a vychutnání si oblíbené kávy je podle výzkumů ráno, během dopoledne a těsně po poledni. Takže kávička na nastartování dne během rána nebo při nedělní sešlosti s rodinou po obědě je určitě na místě.

Navíc je káva symbolem klidu a spokojených tváří. Kávu si všichni rádi vychutnáváme v klidu, v obklopení příjemných lidí a s dobrou atmosférou. Mnohdy je naším každodenním rituálem, jako mají například Angličani čaj o páté nebo Švédové fiku.


A jak to máte vy? Máte ve zvyku kávou nastartovat den či dobíjíte baterky po obědě? Nebo obojí?