Zrnka jako symbol celistvosti

Proč naši kávu nemeleme?

 

Často od vás slýcháme, že je velká škoda, že nenabízíme mletou kávu. Ač nás mrzí, že kvůli tomu od nás někteří zákazníci odcházejí s prázdnou, stojíme si za tím, že na čerstvosti opravdu záleží.

Naším cílem je předat vám zážitek z čerstvých vůní a chutí kávy. Mletím se ale ztrácí jedinečnost a kvalita každého druhu. Po namletí by se káva měla ihned spotřebovat, abyste si vychutnali její chuť se vším všudy. Kdybychom kávu mleli, její charakteristická chuť i vůně by vyprchaly dříve, než byste si ji donesli domů.

Navíc každá příprava kávy si vyžaduje jinou hrubost mletí. Nyní jsou na trhu dostupné mlýnky kávy za velmi přijatelnou cenu a mnohdy se pohybuje do pár stovek. Uvidíte ale, že sami tuto investici oceníte.

Po vlastním umletí vám bude odměnou pravá chuť kávy, kterou máte rádi. Každý má totiž jiné chutě a nikdo nemůže znát tu vaši.

 

Hrubost mletí

Jak jsme zmínili, hrubost mletí je pro chuť a správnou přípravu kávy velice důležitá. Proto byste se měli zaměřit na její mletí tak, aby odpovídala typu kávy, kterou si chcete připravit.

  • Turecká káva – extra jemné mletí
  • Espresso – velmi jemné mletí
  • Moka konvička – jemné mletí
  • Drippery (trychtýřovité tvary, př. V 60) – jemně hrubé mletí
  • French press – hrubé mletí
  • Cold Brew – velmi hrubé mletí